Cesiune creanta

sept. 2, 2019 Blog
banner1

Ati primit o solicitare de plata de la o companie de colectare a datoriilor? Chiar daca cererea este justificata, ar trebui sa verificati costurile inainte de a plati. Valoarea costurilor de colectare nu este intotdeauna cea corecta motiv pentru care este necesar sa acordati atentie acestor aspecte.

Adesea, intreprinderile se confrunta cu astfel de probleme deoarece firmele la care au datorii cesioneaza creantele. Daca nu sunteti sigur care sunt costurile de colectare adecvate, ne puteti contacta pentru mai multe sfaturi si sugestii.

Cesiune creanta – sfaturi pentru persoanele contactate de firme de recuperari creante

Atunci cand companiile angajeaza diverse persaoane juridice pentru a recupera anumite facturi neplatite, acest lucru se numeste cestiune creante. O agentie de colectare poate colecta toate creantele  la care o companie are dreptul. Spre exemplu, atunci cand cumparati ceva si nu va platiti facturile, in final va va contacta o agentie de recuperare creante pentru a va solicita banii datorati.

Exista doua premise importante pentru o procedura de colectare a datoriilor: o persoana fizica sau juridica datoreaza bani unei companii, caz in care avocatii considera ca aceasta este o revendicare justa, sau persoana juridica si fizica are o cota parte din datorie de platit.

Numai daca aceste doua conditii sunt indeplinite, o companie de colectare a datoriilor poate solicita recuperarea creantelor. Agentiile de colectare fie actioneaza in numele unei companii, fie cumpara creante. Multi oameni cred ca intarzierea platii incepe legal doar daca au ignorat trei avertismente. Este gresit. Legiuitorul a definit clar cand exista o intarziere la plata.

Dupa incheierea contractului, ati acceptat sa platiti suma intr-un anumit numar de zile sau la o anumita data si daca nu decontati factura la timp, veti primi mai multe avertismente apoi firma partenera va ceda creantele unei firme de cesiune creante.

Compania respectiva nu are obligatia de a emite mai multe avertismente. In plus, este foarte important de mentionat faptul ca datoria se va mari atunci cand este cesionata deoarece in ea vor intra si cheltuielile de recuperare sau cele juridice.

Daca nu ati platit factura, atat timp cat a fost implicata o companie de colectare a datoriilor, trebuie sa va asteptati la costuri suplimentare.

Call Now Button