Cesiune creante Bucuresti

sept. 2, 2019 Blog
recuperari-creante

Costurile de colectare se bazeaza pe preturile si conditiile pe care companiile de colectare le-au convenit cu clientii. Valoarea acestor costuri depinde de circumstantele cazului individual. Pentru a preveni majorarea datoritiilor, costurile de colectare pentru prestatorii de servicii de colectare sunt limitate in mod legal. Aceasta inseamna ca costurile de colectare nu trebuie sa fie mai mari decat suma pe care un avocat ar trebui sa o solicite, daca s-ar ocupa de caz.

Cesiune creante Bucuresti – sfaturi utile atunci cand relationati cu o firma de recuperari creante

Facturile de la agentiile de recuperari creante ar trebui intotdeauna verificate cu atentie. De exemplu, daca agentia de colectare va percepe taxe pentru administrarea contului ar trebui sa stabiliti clar care sunt acestea. Controlul creantei si primirea platii fac parte din activitatea generala a agentiei de colectare si sunt deja acoperite de taxa de incasare.

Daca agentia de colectare solicita o dobanda, trebuie sa furnizeze informatii detaliate despre calculul dobanzii. Adica trebuie sa indice rata dobanzii si perioada pentru care se solicita dobanda. Creantele cu dobanda sunt permise pana la cinci puncte procentuale peste rata de baza. Costurile pentru identificarea unei adrese sau pentru intrebari la biroul de inregistrare sunt justificate daca v-ati mutat si nu ati informat antreprenorul initial.

Nu trebuie sa platiti daca sunteti sigur ca nu ati semnat un contract cu compania pentru care trebuie colectata creanta specifica. In acest caz, ar trebui sa contestati in scris si sa trimiteti o scrisoare recomandata.

Din pacate, firmele de cesiune creante si-au pierdut credibilitatea din cauza practicilor abuzive. Acestea ameninta cu blocarea conturilor, raportarea la birouri de credite sau chiar cu implicarea unui executor. Multe persoane nu stiu de multe ori de unde provin facturile revendicate si daca revendicarile sunt justificate. Prin formulare agresiva si prin procese amenintatoare, companiile de colectare isi ating obiectivul: multe persoane platesc chiar si atunci cand nu trebuie.

Compania noastra implementeaza procedurile de recuperare in conformitate cu prevederile legale, respectand conduita specifica.

Call Now Button