Firma recuperare creante Bucuresti

sept. 2, 2019 Blog
consultanta-persoane-juridice-01

Fiecare agentie de recuperare creante trebuie sa fie inregistrata in conformitate cu reglementarile corespunzatoare. O agentie neautorizata nu poate solicita creante si nici nu le poate cesiona, drept pentru care ar trebui ca fiecare persoana sa verifice de la cine primeste solicitarile de plata.

Firma recuperare creante Bucuresti  – cum ar trebui sa decurga relatia cu firma de recuperare

Agentiile de colectare cu reputatie comunica in mod transparent si raspund la obiectiile persoanei care are datoria. Prima scrisoare de la compania de colectare a datoriilor trebuie sa indice cine colecteaza plata pentru creanta. In plus, trebuie specificat atat obiectul contractului, cat si data incheierii contractului. La cererea dvs., agentia de colectare trebuie sa ofere informatii suplimentare, de exemplu: adresa clientului, numele complet al firmei care solicita creanta.

Raspunsul din partea agentiei va fi unul cat mai simplu si usor de inteles. Agentie de colectare de renume va ofera un timp rezonabil pentru a solutiona cererea. Daca primiti o instiintare cu un termen de plata mai mic sau egal cu 2 saptamani, ar trebui sa va puneti intrebari cu privire la seriozitatea agentiei. O agentie de colectare de renume se va abtine de la cererile nejustificate .

Colaborarea cu o firma de recuperari creante este permisa numai daca creanta este legitima.

Ordonanta de plata poate fi o metoda buna de recuperare creante in anumite situatii. Aceasta posibilitate prezinta avantaje si dezavantaje. Conform codului de procedura civila, ordonanta de plata este aplicata doar creantelor certe, exigibile si lichide, formate din obligatii de plata ale unor sume de bani ce rezulta din contractele civile. Inclusiv contractele incheiate intre profesionisti sti autoritatile contractante, constatate printr-un inscris si determinate conform unui statut, regulament sau alt document, insusit intre parti prin semnatura sau prin alt mod admis de lege.

Aceasta ordonanta nu poate fi folosita pentru creantele inscrise la masa in cadrul unei proceduri de insolventa. Daca se introduce ordonanta de plata asa cum s-a precizat si mai devreme, partile sunt obligate sa participe la sedintele de informare in ceea ce priveste avantajele medierii.

Cererile in ceea ce priveste ordonanta de plata, introdude la insistentele judecatoresti se taxeaza conform reglementarilor in vigoare, insa costurile sunt mai mici decat la alte metode.

Daca debitorul nu contesta creanta, ordonanta de plata fi fi emisa in maxim 45 de zile de la introducerea cererii, altfel termenul va fi mai lung in cazul in care debitorul contesta creantele prin intampinare insa nu la fel de mare ca si cel aplicat atunci cand sunt solutionate cereri pe drept comun.

 

Call Now Button