Firma recuperare creante

sept. 2, 2019 Blog
banner1

Tinand cont de numarul foarte mare de situatii intalnite in practica, in care creditorul ca urmare a notificarilor si altor demersuri nu poate pe cale amiabila sa recupereze creantele, este important de prezentate metodele prin care un creditor isi poate recupera sumele lipsa generate de datorii, astfel incat sa nu piarda timp si sa abordeze cea mai buna solutie.

Firma recuperare creante – cum pot fi recuperate creantele

Prima solutie si una dintre cele mai recomandate este formularea unei cereri pe drept comun, metoda ce prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Referitor la dezavantaje, este important de specificat faptul ca atunci cand valoarea este sub 50000 de lei, in cazul in care nu este pronuntata o hotarare executorie pentru insolventa, actiunile referitoare la registrul comertului si cazurile in care partile aleg sa utilizeze ordonanta de plata, daca legea nu prevede ceva diferit, partile trebuie sa participe la o sedinta de informare in ceea ce priveste avantajele medierii, iar dupa declansarea unui proces in fata instantei, pentru solutionarea unui conflict, in conditiile prevazute de lege, in final se va ajunge la un recuperator sau la o firma de cesiune creante.

Pentru un astfel de litigiu, instanta respinge cererea de chemare in judecata drept inadmisibila in cazul in care reclamantul nu a participat la sedinta de informare in ceea ce priveste medierea inainte de a introduce cererea de chemare in judecata sau dupa ce procesul a fost declasat si pana la termenul dat in scopul acesta.

Actiunile si cererile care se avalueaza in bani, care sunt introduse instantelor de judecata se taxeaza in conformitate cu articolul 3 alineatul 1 din OUG 80/2013 in ceea ce priveste taxele de timbru, ele fiind destul de mari tinand cont de suma solicitata prin actiune.

Solutionarea cauzei pentru care a fost formulata o astfel de cerere de drept comun se poate prelungi foarte mult tinand cont de numarul mare de procese din judecatorii dar si de acordarea a foarte multe termene.

Avantajele unei astfel de cereri este reprezentat de posibilitatea creditorului sa administreze si sa propuna pe langa proba inscrisurilor si alte probe cum ar fi expertiza tehnica de specialitate, probe ce pot justifica mult mai bine demersul.

Compania noastra va ajuta sa va recuperati rapid si eficient toate datoriile in cel mai scurt timp posibil.

Call Now Button