Firme de recuperare creante

sept. 2, 2019 Blog
img-c-1

Foarte multi oameni au tendinta sa se teama de firmele de recuperari creante si mai ales de executori. Din vasta noastra experienta va putem spune ca situatia nu este atat de dramatica pe cat pare. Atata timp cat sunt urmare instructiunile din documentele primite si se pastreaza o colaborare corecta cu firma de recuperare creante, debitorul nu are de ce sa isi faca griji.

Firme de recuperare creante – sfaturi pentru o buna relatie cu recuperatorul

Scenele cu persoane masive care vin sa recupereze bunuri sunt de obicei in filme iar pentru a se intampla in realitate este nevoie de mai multe proceduri si acte. Cu siguranta exista si aceasta posibilitate insa firmele de recuperari sunt in primul rand mediatori care vor ajuta la evitarea unor astfel de probleme. Debitorul nu este chiar atat de usor de condamnat iar ordinele de colectare a bunurilor nu se dau de pe o zi pe alta si nici in orice conditii.  Ai nevoie de un personal de colectare , de asemenea , nu lasa in casa ta. Respectand solicitarile de plata ale firmelor de recuperari creante nu au de ce sa apara probleme.

Ceea ce este important de retinute este faptul ca nicio firma de recuperari creante nu este serioasa daca:

  • Incearca sa va intimideze;
  • Daca ameninta sa intervina cu politia si procurorii,
  • Cand este anuntat un ordin de executare cu un termen foarte mic;
  • Atunci cand termenul de blocare a conturilor este nejustificat de mic si irational;
  • Daca, dupa emiterea unui ordin de executare, urmeaza poprirea salariului sau a pensiei prin ordin judecatoresc, iar compania de recuperari continua sa va ameninte.

In cazul in care a fost emis un ordin de poprire, datoria se va stinge in momentul in care toata suma este acoperita deci nu se va mai intampla nimic suplimentar, excluzand din ecuatie inclusiv colectarea de bunuri personale. Poprirea veniturilor inseamna ca s-a gasit locul de unde datoria poate fi recuperata si tot ce trebuie sa faceti este fie sa asteptati ca suma sa fie acoperita fie sa restituiti integral suma pentru ca poprirea sa fie ridicata.

Compania de colectare se adreseaza unei instante. Daca credeti ca cererea din ordinul de plata nu este  justificata cu suma specificata, ar trebui sa dpuneti o contestatie scrisa in cel putin doua saptamani.

Daca nu raspundeti ordinului, agentia de colectare poate depune o cerere in instanta. Un judecator apoi decide asupra cererii. Daca instanta ajunge la concluzia ca trebuie sa platiti sumele aferente, creditorul (adica cel caruia ii datorati banii) poate cesiona creanta cu un ordin de executare final.

 

Call Now Button