Recuperare creante persoane juridice Bucuresti

sept. 2, 2019 Blog
stock-photo-142720191

Pentru recuperarea creantelor, procedura somatiei este speciala si urgenta si poate fi folosita doar pentru a recupera creantele in bani, care rezulta din contracte si din alte inscrisuri, semnate de amandua partile implicate. Ordonanta de plata are o arie mai restransa de aplicare si ea este cea care reglementeaza recuperarea creantelor care reprezinta sume de bani, care decurg din contracte comerciale ce sunt definite drept acele contracte ce se incheie intre cmercianti sau intre autoritatile contractante.

Recuperare creante persoane juridice Bucuresti – proceduri utilizate

In timp ce procedura somatiei de plata face ca facturile emise de debitor sa fie o dovada de baza utilizata pentru instanta, ordonanta de plata permite o mult mai mare flexibilitate pentru furnizarea de dovezi unei instante. Un creditor care utilizeaza astfel de proceduri poate depune cu succes pe langa facturi si alte documente care sa ateste creantele fata de debitor asa cum este corespondenta cu acesta.

Acesta reprezinta un aspect important din procedura si transforma ordonanta de plata intr-o metoda mai avantajoasa pentru creditori in comparatie cu somatia de plata. Un alt avantaj pe care ordonanta de plata il are este faptul ca in cadrul procedurii, debitorul poate sa isi recunoasca partial datorita in timp ce in procedura somatiei acest lucru nu este permis. Judecatorul va emite o decizie in sensul acesta si creditorul va putea recupera o parte a creantei in timp ce pentru restul se poate induce o cerere in instanta in temeiul procedurii generale prevazute de catre Codul de procedura civila.

Conform Codului de procedura civila, care instituie procedura generala cu privire la recuperarea creantelor, inainte de initierea unei actiuni in instanta creditorul trebuie sa incerce sa remedieze problema in mod amiabil cu debitorul. In sensul acesta, creditorul trebuie sa comunice o notificare scrisa a debitorului prin care sa il invite pe acesta pentru a solutiona amiabil problema.

Apeland la o firma de recuperare creante, toate aceste probleme pot fi eliminate pentru ca noi stim exact care sunt procedurile optime in functie de fiecare situatie specifica si de fiecare client in parte. Garantam pentru faptul ca fiecare client isi va recupera sumele restante in timp record.

Call Now Button