Recuperare datorii persoane juridice Bucuresti

sept. 2, 2019 Blog
recuperari-creante

In cazul in care partile nu ajung la un consens sau daca ajung la o intelegere incalcata de debitor, creditorul poate introduce o actiune in instanta la care sa anexeze toate documentele care atesta faptul ca partile au incercat sa solutioneze problema pe cale amiabila insa acest lucru nu a fost posibil.

Recuperare datorii persoane juridice Bucuresti – detalii despre proceduri de recuperare

La fel ca si in cazul procedurii de somatie sau de ordonanta de plata, instanta competenta in cadrul procedurii generale este tribunalul sau judecatoria tinand cont de cuantumul creantei care face obicetul litigiului.

Un avantaj al acestor proceduri urgente este faptul ca taxa de timbru care trebuie platita de creditori are un cuantum mult mai mic in comparatie cu alte metode de plata. Creditorul va trebui sa incerce sa solutioneze problema in mod amiabil initial. Ulterior, daca acest lucru nu este posibil situatia se va solutiona pe cale pegala. Cu cat este mai mare valoarea creantei cu atat va fi mai mare si taxa de timbru pe care creditorul trebuie sa o achite.

Marele avantaj al acestei proceduri urgente este chiar caracterul sau urgent, care permite judecatorului sa dea o solutie rapid intr-un termen de maxim 3 luni. Textul OUG 119 solicita instantei sa dea o solutie in 90 de zile. In plus, procedurile urgente nu solicita partilor sa incerce solutionarea amiabila a chestiunii, ceea ce scurteaza intregul proces.

Dezavantajele procedurii generale sunt reprezentate de taxa de timbru mare si de durata procedurii ceea ce face ca procesul sa dureze ceva pana cand se va obtine o decizie irevocabila. Aceasta procedura este recomandata in momentul in care creditorii au nevoie de mai mult decat documente si inscrisuri pentru a dovedi creantacum ar fi marturii si dovezi din partea expertilor. In momentul in care exista suficiente dovezi ale faptului ca respectiva creanta este certa creditorii pot alege si alte metode prin care sa isi recupereze creantele.

Apeland la noi, clientul nu se va complica cu intelegerea procedurilor si alegerea unei proceduri optime, deoarece echipa noastra este tot timpul pregatita pentru a aborda fiecare caz in parte in mod individual si optim.

Call Now Button